Vy, čo pravidelne čítate môj blog, viete, že som sa doteraz venovala iba miestam a rezortom vo vzdialených krajinách. Chcela som Vám priblížiť destinácie, kde sa človek iba zriedkakedy dostane. Keďže chodilo viac a viac komentárov, čo ma veľmi teší, rozhodla som sa, že trochu pozmením smerovanie. Môj blog nebude ako doteraz fejtón alebo cestopis. Ale stane sa skutočným dovolenkovým poradcom. Chcem sa Vám ešte viac priblížiť, preto sa budem viac venovať našim hotelom, rezortom a penziónom. Hotelom, ktoré sú však niečím výnimočné. Či už dlhodobými kvalitnými službami, výhodnou polohou, zameraním, impozantnou architektúrou a úslužným personálom.
Všetky tieto atribúty, podľa mňa svojou jedinečnosťou, spĺňa rezort v Bojniciach Meridiana. Zákazníci reštauráciu Meridianu v roku 2017 v online hlasovaní označili za najobľúbenejšiu reštauráciu v Trenčianskom kraji. O spokojnosti zákazníkov svedčí tiež i vysoké hodnotenie na Bookingu a Tripadvisore. Toto sú však postrehy iných ľudí. No ja sa vždy snažím o nestranné hodnotenie z pohľadu skúseného cestovateľa s „rozhýčkaným“ jazýčkom a orlím zrakom, ktorý si všíma po tých rokoch cestovania aj najmenšie detaily.
Meridiana však už nie je iba reštaurácia. V roku 2019 sa k nej pričlenil i penzión, ktorého dizajn nemá podobnosť široko– ďaleko. Keby som ho mala prirovnať k rezortom, ktoré som navštívila, pripomína mi jeden taliansky rezort na Kapverdských ostrovoch, konkrétne na ostrove Sal. Cítim v ňom niečo talianske, mediteranské, ale aj niečo exotické. To tomu dáva iskru jedinečnosti. Špecifickým dizajnovým prvkom rezortu je dokonalá symbióza dreva a kovu.
Nebudem Vás nudiť číslami, koľko má penzión izieb a akého sú typy, nakoľko ďalšia jeho časť sa dokončuje. Dôležitá informácia však je, že disponujú aj izbou pre hendikepovaných klientov a izbami pre rodiny. Všetky sú jednoducho no vkusne zariadené. Smelo tento objekt môžeme nazvať rezortom.
Penzión a reštaurácia bude čoskoro doplnená wellnessom. Okolie je ohradené a starostlivo udržiavané. Trávnaté plochy s mnohými aktivitami pre deti predurčujú rezort na bezstarostnú, zážitkovú, rodinnú dovolenku. Novinkou sú piknikové sety. Tie pripomínajú americké filmy. Každý set obsahuje petang, kroket, deky a piknikový stôl. Deti môžu spokojne „džavotať“ a nevyrušujú tým ostatných klientov. Pohodlné sedenie na deke v neformálnom oblečení – tým všetkým dáva rezort ďalší rozmer komfortu.
Každý člen rodiny si nájde v rezorte svoje. Rodičia či páry sa môžu nechať rozmaznávať vo wellnesse. Posedenie pri romantickom rybníku plnom mnohých farebných rybičiek Vás nabije inšpiráciou a pozitívnou energiou. Deti čaká okrem parku plného preliezok, húpačiek, sietí na hojdanie i mnoho atrakcií mimo rezortu, ktoré Bojnice bezpochyby ponúkajú. Ale tejto téme podrobnejšie sa budem venovať v ďalšom blogu. Oceňujem tiež ranné behanie popri rieke, kde sa človek naozaj dokáže nabiť tou správnou energiou na celý deň.
Pre mňa je najsilnejšia stránka rezortu jedlo. Cieľom nebolo bojovať o Michelinske hviezdy, ale priniesť ľuďom niečo nové, kvalitné a za pomerne dostupnú cenu. Precízne zostavený jedálny lístok, kde nenájdete desiatky jedál, ale niekoľko hlavných vychytávok, ponúka chute aj pre ten najrozmaznanejší jazýček. Stavili na kvalitu a čerstvosť potravín a zdatného šéfkuchára, ktorý je v Meridiane od jej vzniku. Sú jedinečný tiež v tom, že používajú čerstvé bylinky, ktoré si sami dopestujú v ich skleníku. Ja bylinky osobne milujem a návštevu skleníka som si skutočne užila. Ešte jedna taká „pikoška“, v skleníku majú vlastný roj čmeliakov, ktorí sa spolu s majiteľom Paťom Kuckom starajú o to, aby tam boli bylinky spokojné.
Zámerne som môj blog nezačala priezviskom majiteľov Kuckovcov. Juraj je známy a skvelý reprezentant Slovenskej republiky vo futbale a hráč FC Parma. Ako on je „trieda“ vo futbale, rezort bratov Kuckovcov je top v hotelierstve a gastronómií. Nechcela som, aby Meridiana ostala v tieni Jurajovho mena a aby si klienti mysleli, že reštaurácia rozkvitá iba vďaka jeho menu a reklame spojenej s ním. Rodina Kuckovcov má bohatú históriu čo sa gastronómie týka.
Ich dedo sa jej venoval celý život. Vnuci s ním často trávili čas, a to aj vtedy, keď bol v práci – v reštaurácii. Tu pričuchli k tomuto remeslu. Druhý majiteľ Patrik Kucka roky pracoval v tomto „fachu“ a je v ňom špička. Spomienky na detstvo a spoločné vízie o podnikaní zhmotnili bratia Kuckovci do budovania a zveľaďovania honosného projektu rezort Meridiana. Jeho jedinečnosť a kvalita ma oslovila natoľko, že som si ho vybrala ako prvý rezort zo Slovenska, o ktorom napíšem blog. Priatelia, dúfam že som Vás príjemne navnadila a čoskoro sa stretneme v Meridiane.
Autor: Katarína Kovácsová travel bloger, influencer, blog o cestovaní